Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Acties 2009

Schoenen

Schoenen, je loopt er dagelijks op. In alle soorten en maten zijn ze verkrijgbaar. Van gympen tot hakschoenen, van sandalen tot bergschoenen. Je loopt er mee op je werk, op school, je sport of je wandelt ermee. Voor verschillend gebruik en ondergrond worden allerlei soorten schoenen gemaakt. Schoenen geven bescherming, comfort, maar geven ook uitstraling. Zo is er de hippe tiener met felgekleurde gympen, de nette secretaresse op hoge hakken, of de bergwandelaar op robuuste bergschoenen.

Voor gehandicapte kinderen zijn schoenen echter vaak ook van groot belang om stabiel en veilig te kunnen lopen. Aangepaste of semi-aangepaste stevige schoenen geven het kind stabiliteit en zekerheid, waardoor het verder en makkelijker kan lopen.

Helaas zijn goede en stevige schoenen duur en voor vele gehandicapte kinderen van het KGVI-centrum en in zoveel andere ontwikkelingslanden niet voor handen en onbetaalbaar.

Maar in april heeft JKZ, 35 paar deels gebruikte en deels hele nieuwe semi-orthopedische schoenen ontvangen van een orthopedische schoenmaker en revalidatiecentrum in Nederland.
In mei nam een vrijwilliger die in Zimbabwe ging werken, de schoenen mee.

Van te voren hebben we nog een foto gemaakt van de schoenen. Het was een mooi gezicht: 35 paar kinderschoenen op een rij in allerlei kleuren en maten. En een nog mooiere gedachte is te weten dat er nu een paar heel gelukkige kinderen in KGVI op nieuwe schoenen lopen!

Orthopedische schoenen

 

Perkplantenactie Nederlands Hervormde Kerk Harmelen

Perkplanten? Wat heeft dat nu met Zimbabwe te maken? Misschien dat u bij afrikaantjes wel aan Afrika denkt, maar voor de rest staat het toch wel los van elkaar. Echter de Nederlands Hervormde kerk in Harmelen, koppelde de jaarlijkse perkplantenactie aan het KGVI-centrum in Zimbabwe. Zo werden afrikaantjes en nog vele andere planten op de dag voor moederdag op het kerkplein verkocht. Met de koop van de planten maakten de mensen niet alleen hun moeder blij, maar ook de kinderen van KGVI, want 10% van de opbrengst ging naar JKZ. We willen iedereen die zich voor deze actie heeft ingezet en natuurlijk alle kopers, hartelijk danken.

Perkplant

 

Perkplant2

 

Wollebrandcross 2009- Nature's Pride

Begin dit jaar heeft in het Westland wederom de Wollebrandcross plaatsgehad. De Wollebrandcross is een evenement samengesteld uit veel verschillende onderdelen met als doel geld in te zamelen voor een aantal goede doelen. Nature's Pride is een belangrijke sponsor voor JKZ en zij hadden besloten met het hele bedrijf mee te doen met dit geweldige initiatief. Vanuit JKZ liepen we gasten mee met Nature’s Pride. Vanuit Nature’s Pride liep een indrukwekkend groot team mee gekleed in groene shirts om de goede doelen te steunen. Een geweldig initiatief! Nature’s Pride heeft JKZ ook weer gul gesteund dit jaar. We willen iedereen van Nature’s Pride hiervoor hartelijk danken!

Naturespride

 

 

Gereformeerde Kerk Veenendaal

Zondag 8 maart heeft bestuurslid Maaike Fransen een kerkdienst bijgewoond van haar collega in Veenendaal. Een presentatie tijdens de dienst was de aftrap van een vastenactie die zou duren tot Pasen. Het idee was om te vasten ten behoeve van voedsel voor de kinderen van het King George VI centrum in Bulawayo, Zimbabwe. Gedurende deze actie werden vele activiteiten ondernomen, zoals: het verkopen van chocolade paaseitjes door kinderen van de jeugdclubs, sparen in spaardoosjes, een voorjaarsmarkt, een sponsorloop, daadwerkelijk vasten en nog veel meer. Wij zijn erg onder de indruk van al deze activiteiten en heel dankbaar voor het geld dat daarmee is opgehaald. Zondag 19 april hebben Marleen en Maaike een cheque in ontvangst mogen nemen van maar liefst €6055,04. Namens de kinderen van KG VI: Siyabonga oftewel bedankt!

Veenendaal

 

Veenendaal2

Ook het Palmpaasontbijt wat georganiseerd werd tijdens de vastenactie was een groot succes!

Palmpaasontbijt