Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Steun specifiek project

Indien u een duidelijk omlijnt project wilt steunen dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij zorgen dan in samenspraak met de directie van het King George VI centrum dat het door u gedoneerde bedrag ook daadwerkelijk wordt ingezet voor het door u gekozen project. Om een idee te geven van de mogelijkheden hebben we hieronder een aantal projecten beschreven, oplopend van lage tot grote bedragen. Het is slechts een greep uit projecten waar behoefte aan is en die wij zouden willen realiseren.

 

Wilt aanvullende informatie over een specifiek project of wilt u advies over een passende donatie bij uw wervingsactie, een project op school of iets dat past bij uw bedrijf of organisatie mail ons dan: info@jabulanikids.nl  Wilt u direct doneren voor een specifiek project, stort uw bijdrage dan rechtstreeks op rekeningnummer NL71RABO0384227708 t.n.v. stichting Jabulani Kids Zimbabwe te Utrecht en vermeld bij de omschrijving de projectbeschrijving.

 

(Online doneren via de doneermodule is mogelijk maar realiseert u zich dat dit 10% per donatie aan transactiekosten kost)

 Project Begroting Omschrijving Foto (klik voor vergroten)
Operatie vanaf € 2000,- Veel kinderen op King George VI hebben last van vergroeiingen. Wat ook veel voorkomt is dat hun ledematen scheef groeien. Bij enkele kinderen is het mogelijk om dit te opereren. De operaties worden alleen gedaan waneer de kinderen verder gezond zijn en wanneer de kinderen door de operatie mobieler worden of wanneer het hun zelfredzaamheid vergroot. Operatie
Medicijnen vanaf
€ 500
King George heeft een ziekenboeg waar een kleine hoeveelheid aan medicijnen, verband, pleisters en andere benodigdheden voorradig zijn. Simpele producten als paracetamol, maar ook neussprays bij verkoudheid, jodium etc. zijn duur in Zimbabwe. Verbandmiddelen zijn noodzakelijk omdat er veel kinderen zijn met ontstekingen na operaties. Het is vanwege het tekort aan verbandmiddelen niet mogelijk om dagelijks het verband te wisselen waardoor genezing vaak veel langer duurt dan nodig is. 16 
Onderhoud/renovatie gebouw vanaf
€ 1.000
Kosten voor reparatie vloeren, nieuw sanitair, schilderwerk, speeltuinen en/of zonnepanelen.
Lesmateriaal vanaf
€ 1000
Benodigdheden voor de school zoals: Pennen, papier, schriften, blocnotes, krijt, whiteboardmarkers, flipoverblokken, potloden., verf enz. Donaties ovv lesmateriaal  
Computers en Educatieve spellen vanaf 
€ 1.000
De jonge kinderen leren we basisvaardigheden voor het omgaan met computers. Ook gebruiken we educatieve spellen om kinderen wegwijs te maken op de computer. Het KGVI gebruikt vaak hele oude computers. Deze hebben geen lange levensduur waardoor er een continue behoefte is aan nieuwe tweedehands computers en nieuwe educatieve spellen.  
Educatieve schoolreisjes vanaf
€ 350,-
Het zou geweldig zijn om sommige kinderen eens mee te kunnen nemen buiten de muren van het King George VI. De nieuwe schoolbus zou hiervoor ingezet kunnen worden maar er worden entreegelden gevraagd voor musea en parken als Chipangali. Omdat dit extra’s zijn kan dit nooit betaald worden uit de reguliere schoolbudgetten. Toch zou het fantastisch zijn wanneer we met extra donaties deze mogelijkheid kunnen creëren.