Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Acties 2010

01 januari 2011 - De beste wensen voor het nieuwe jaar van iedereen van KGVI en JKZ!

Bedankt voor al uw steun afgelopen jaar en een heel goed, gezond en gelukkig 2011 toegewenst! We hopen ook dit jaar weer op uw steun te mogen rekenen!

december 2010 - De Elfstedentocht rijden voor JKZ!

Ton Bontekoe en Johan van der Werf zullen 1 februari 2011 de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk rijden als fundraising voor Jabulanikids! Wat een ongelofelijk dappere opgave en wat zijn we daar trots op! Succes met de voorbereidingen!

27 november 2010 - iTemba, de film over het leven van KGVI schoolband Liyana

Zaterdag 27 november was in Pathé de Munt in Amsterdam de film iTemba te zien. Deze documentaire gaat over de schoolband Liyana. Een prachtige film over het indrukwekkende levensverhaal van de bandleden dat met scherpe humor en zelfspot verteld wordt. Voor meer informatie zie: http://www.loliandrex.com/ithemba/ithembastories.html

november 2010 - Bezoek aan KGVI

Bestuurslid Maaike Fransen was in september samen met haar moeder weer even terug op het King George VI centrum.
Op 27 september kwamen mijn moeder en ik volgens schema aan in Bulawayo. Mrs. Hussey en MaNyathi verwelkomden ons. Op het centrum waren er meteen nieuwsgierige, verbaasde en (erg) enthousiaste gezichten! Geweldig om weer zoveel gezichten terug te zien! Mijn moeder en ik hebben gedurende onze tijd op het centrum van alles gezien en meegemaakt: we bewonderden het nieuwe kapperszaakje en het opgeknapte naaiatelier. We keken bij het oefenen met koken voor de examens, hielden pauze samen met de kinderen, hoorden de band oefenen in het muzieklokaal en bekeken de gereorganiseerde bibliotheek.

We zagen hoe de ruimte van het zwembad nu decor is van allerlei creaties (voornamelijk tekeningen en schilderingen), maakten kennis met de leden van de workshop om de Zimbabwaanse gebarentaal te uniformeren. Ook keken we in het hostel, de keuken, de wasserij, de werkplaats en de tuin waar tevens een nieuw gebouwtje in aanbouw is. Trouwens, tijdens ons verblijf is de nieuwe bus gearriveerd die de Wollebrandcross heeft gesponsord.

Erg leuk om te zien met hoeveel enthousiasme deze ontvangen is! Op vrijdagavond hebben we van iedereen afscheid genomen omdat wij onze reis op zaterdagochtend vervolgden. Lastig om weer afscheid te nemen, maar heel fijn om te zien dat KGVI nog steeds een fijn en veilig thuis is voor de kinderen en dat zij de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen en zo zelfstandig mogelijk te functioneren!

7 oktober 2010 - Wollebrandbus is eindelijk waarheid geworden!!

Geweldig nieuws vanuit Bulawayo! De bus die door de Wollebrandcross is gedoneerd aan het KGVI centrum is eindelijk op het centrum gearriveerd. Iedereen is geweldig blij met de nieuwe bus. Fantastisch! We hopen heel snel foto's te kunnen laten zien van deze nieuwe aanwinst voor het centrum die het vervoer voor de kinderen voortaan garandeerd. Super!

Wollebrandbus

6 oktober 2010 - Bijdrage feestgangers Jan Geert en Colette

Jan Geert en Colette hebben tijdens hun feest op 2 oktober de gasten gevraagd om een bijdrage voor het Jabulanikids. We zijn ontzettend verheugd en blij verrast met de geweldige gift waarin dit heeft geresulteerd. Bedankt Jan Geert& Colette en natuurlijk al jullie gasten voor deze gulle gave!

1 oktober 2010 - Mirjam Tervoort sluit zich aan bij JKZ!

Mirjam Tervoort heeft zich aangesloten bij het bestuur van Jabulanikids als Fondsenwerver. We zijn ontzettend blij met haar komst! Mirjam: "Via Nelleke Roelse (bestuurslid) ben ik in contact gekomen met Stichting Jabulani Kids Zimbabwe. King George VI is een centrum waar zowel de medewerkers als de kinderen die er revalideren kijken naar mogelijkheden in plaats van naar onmogelijkheden. Een zeer positieve instelling die ik enorm waardeer gezien de beperkingen waar zij dagelijks mee worden geconfronteerd. Naast mijn werkzaamheden als inkoper zet ik me in om fondsen te werven voor de stichting die het mogelijk maken om de mooie doelen van het King George VI te kunnen blijven verwezenlijken."

7 september 2010 - AH Delft statiegeld actie loopt fantastisch!

Ook deze maand heeft de AH statiegeldactie weer een ongelofelijk bedrag opgehaald. We zijn iedereen dankbaar voor het doneren van hun statiegeldbonnen voor de kinderen van KGVI!

19 augustus 2010 - Startweek VSO de Piramide ongelofelijk succes!

Afgelopen week hebben de leerlingen van VSO de Piramide hun startweek voor het nieuwe schooljaar gehad. Met veel enthousiasme en verschillende activiteiten hebben ze dit jaar geld ingezameld voor een goed doel. Wat een enthousiasme en inzet! Workshops, modeshows, een sponsorloop, loterij, Afrikaanse lunch en natuurlijk een spetterend eindfeest in Hoek van Holland. Tijdens dit feest in Beachclub Royal werd het eindbedrag van de actie bekend gemaakt: 3010,50 euro!! Vanuit JKZ zijn we ontzettend blij en geraakt dat er zo hard gewerkt is om dit bedrag op te halen.

Namens de kids van KGVI wil ik de leerlingen en leraren van VSO de Piramide onzettend bedanken! Natuurlijk ook aan de sponsoren, Rotarect, Wereld winkel, Nature's Pride, Ronald den Dulk en alle anderen die hebben meegewerkt aan dit geweldige succes!

Er is door de leerlingen zelfs een nieuw Jabulani lied opgevoerd. Op basis van de muziek van de Foppers. Georgette, dank je wel!

13 juli 2010 - Albert Hein flessenbon actie wederom enorm succes!!

Het ongelofelijke bedrag van meer dan 800 euro is de laatste maanden gedoneerd bij de Albert Hein aan de Laan van Altena. De Oranje scoort voor Jabulani actie heeft hier duidelijk zijn vruchten afgeworpen! We zijn onzettend blij met deze mooie donatie. Bedankt iedereen en we hopen op uw steun te mogen blijven rekenen! Ook de medewerkers van de Ah die onze actie zo'n warm hart toedragen wederom bedankt voor jullie steun!!

07 juni 2010 - (V)SO de Piramide gaat vast van start met actie Oranje scoort voor Jabulani!

(V)SO de Piramide neemt vast een voorproefje op de startweek in augustus en is een actie gestart Oranje scoort voor Jabulani! Het is mogelijk om alle doelpunten van Oranje te sponsoren en op die manier geld te doneren voor Jabulani Kids Zimbabwe. Wat een fantastisch initiatief!! Bedankt en duimen voor Oranje op heeeeeel veeeeel doelpunten!!

30 april 2010 - Fantastisch nieuws van de Wollebrandcross

We hebben deze week geweldig nieuws gekregen van de Wollebrandcross! Dit jaar was de Wollebrandcross wederom een gigantisch succes met als resultaat dat onze aanvraag voor een nieuwe schoolbus volledig is goedgekeurd! Wat een supergoed nieuws voor al die kids van KGVI! Ze kunnen voortaan veilig in en uit de schoolbus! Top, bedankt iedereen die heeft deelgenomen!!

Startweek VSO de Piramide 17 augustus staat in teken van Jabulani Kids Zimbabwe

VSO de Piramide houdt ieder jaar een startweek en heeft daaraan een goed doel verbonden. Dit jaar hebben ze gekozen voor Jabulani Kids Zimbabwe. Wat een geweldig nieuws! De website van de startweek gaat morgen live.

Wollebrandcross 2010 !

Eind januari vond de jaarlijkse Wollebrandcross in het Westland weer plaats. Een geweldige happening waarbij het hele Westland zijn beste beentje voorzet om het goede doel te steunen.

In 2010 was Jabulani Kids Zimbabwe een van de doelen uitgekozen als goed doel van de Wollebrandcross. Als Internationaal doel mocht Jabulani Kids Zimbabwe zich presenteren tijdens de laatste dag van de Wollebrandcross.

De Wollebrandcross heeft het recordbedrag van 274.280 euro!! Wat een geweldig bedrag!

Ongelofelijk, iedereen organisatie, vrijwilligers, deelnemers en iedereen die geholpen heeft ontzettend bedankt!

Van het geld koopt het KGVI centrum een degelijke nieuwe schoolbus met een rolstoellift. Voor veilig en goed vervoer voor de kinderen.

Maxime Verhagen was aanwezig bij de Wollebrand voor het startschot, we hebben vanuit Jabulanikids leuke gesprekken met hem kunnen hebben! Natuurlijk was ook de burgemeester van de partij!!

 

Neem voor meer informatie contact op met info@jabulanikids.nl
Ga naar navigatie