Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Acties 2005

Mytylschool De Ruimte laat ballonnen op voor Jabulani Kids

Op dinsdag 4 oktober is de Mytylschool De Ruimte in Bergen begonnen met hun nieuwe goede doel voor het komende schooljaar: stichting Jabulani Kids Zimbabwe. Dit project werd officieel geopend door het oplaten van honderden ballonnen in de hoop dat één van deze ballonnen zal aankomen in Bulawayo, Zimbabwe! De kinderen van de mytylschool gaan het komende jaar op allerlei manieren geld inzamelen voor de kinderen van de King George VI-school in Bulawayo. Ze hebben zich al flink verdiept in het land en de school:door video-materiaal, foto's en een voorlichting door één van onze bestuursleden die zelf in Zimbabwe is geweest hebben ze een goed beeld over de kinderen van KGVI. Er is één conclusie getrokken: "de kinderen in Zimbabwe lijken op ons, en ze hebben geld nodig"! Aan het einde van het jaar hoopt de Mytylschool een mooie cheque te kunnen overhandigen aan onze stichting.

We wensen ze veel succes!

Boterlammetjes voor KGVI

Ik heb een goed idee, riep Nel van Oudenallen: "Laten we dit jaar het geld wat we verdienen met het maken van de boterlammetjes, schenken aan de kinderen in Zimbabwe". Ik sta in de keuken, waar Nel samen met haar zus Gerda van der Stok al uren bezig zijn om boterlammetjes te maken.Nel en Gerda maken boterlammetjes Wat ontzettend leuk, zeg ik en zo is het idee geboren. Al jaren maken Nel en Gerda met Pasen boterlammetjes. Dit is niet zomaar iets, het is allemaal handarbeid. Eerst wordt een malletje in een bak met zoutwater gedompeld, daarna wordt er echte roomboter in het malletje gestopt en wordt het malletje hard op elkaar geduwd. De handen van de beide vrouwen zien helemaal rood van het werk, maar ze gaan stug door. Dan wordt het malletje weer uit elkaar gehaald en verschijnt er een prachtig wit lammetje. Het wordt naast de andere lammetjes op een groot blad gezet.
Wanneer het blad vol is, worden de lammetjes mooi gemaakt en worden de laatste details aangebracht: het neusje krijgt een groen peterselieblaadje en twee rozijntjes vormen de ogen. Daarna worden de boterlammetjes twee aan twee in een bakje gestopt en zijn ze klaar om op de kaasmarkt verkocht te worden. Het maken van de boterlammetjes kost veel geduld en Nel en Gerda zijn er dan ook dagen mee bezig geweest. Hun actie heeft €350,- opgebracht. Dit bedrag komt ten goede aan de nieuwe schoolbus voor het KGVI centrum. Bij deze willen we Nel en Gerda hartelijk bedanken voor deze leuke actie. Bedankt voor dit spontane idee en jullie steun aan de kinderen van KGVI.

Hilda van der StokGa naar navigatie