Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

The Dutch week: Project over Nederland, in Zimbabwe

de juryleden Terwijl in Nederland de KiTs-cursus ‘Jabulani Joy‘ over Zimbabwe werd gehouden voor de kinderen van de Naschoolse Opvang Kameleon, vindt in Zimbabwe juist een themaweek voor de kinderen plaats over Nederland. Een week lang heeft Femke van Gastel, de Nederlandse vrijwilliger die op dat moment in Zimbabwe zat, de verschillende woongroepen binnen KGVI van alles verteld en geleerd over Nederland.

De groepen gingen vervolgens creatief aan de slag: ze maakten tekeningen voor de Nederlandse kinderen; er werden e–mails heen en weer gestuurd tussen de twee landen; ze maakten hutspot, bakten pannenkoeken, zongen Nederlandse liedjes zoals 'tulpen uit Amsterdam' ze deden Oudhollandse spelletjes zoals koekhappen en spijkerpoepen. Het was een groot kleurrijk festijn, want alle kinderen hadden hun best gedaan zich uit te dossen in het rood–wit–blauw en oranje.

Daarnaast werd er ook een quiz gehouden met wetenswaardigheden over Nederland. De groep met de leukste presentatie en de meeste vragen juist beantwoord heeft een prijs gewonnen: zij mochten een boodschappenlijst inleveren voor een feestmaaltijd voor hun groep. En raadt eens wat het was geworden?
Pizza!

.


Ga naar navigatie