Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Alex Wauben: 24 uursrace van Eschlikon

Tijdens de internationale 24 uursrace van Eschlikon in Zwitserland, heeft Alex Wauben als enige Nederlandse deelnemer 837 euro bij elkaar gefietst voor Stichting Jabulani Kids Zimbabwe.Alex op de fiets Op een zeer sterk geaccidenteerd parkoers van negen kilometer lang, behaalde hij tussen de professionele ultrarijders een negentiende plaats!

Sponsors uit het bedrijfsleven, bestaande uit het Militair Revalidatie Centrum, Ortho Europe en Coweb Computers, brachten – aangevuld met donaties van collega's – een kilometervergoeding van drie euro bijeen. Aan het verzoek om voor het kinderrevalidatiecentrum in Zimbabwe zoveel mogelijk kilometers te rijden, kon Alex ruimschoots voldoen. Hiervoor werden 280 kilometers en 9 duizend hoogtemeters overbrugd.

Bij wisselende weersomstandigheden, met regelmatig flinke regenbuien, waren vooral de nachtelijke uren zeer vermoeiend. Daarnaast verhoogden twee technische afdalingen de stressfactor. Zijn fietsverlichting liet hem daarbij diverse malen in de steek. In combinatie met de vermoeidheid leverde dit regelmatig hachelijke situaties op. Ondanks deze tegenvallers lukte het hem om in de laatste zes uren van de wedstrijd van een dertigste naar uiteindelijk de negentiende plaats op te schuiven.

Om voor de finishtijd van 14.00 uur nog een extra ronde op het bord te krijgen, werden voor Alex alle reserves aangesproken. Naast de negen kilometer resulteerde dat in een voor hem snelste van de totaal 31 verreden ronden. Voor Alex was dit een uniek debuut bij de ultrabikers, dat zeker een vervolg gaat krijgen. Een prestatie die daarnaast door het inzamelen van de broodnodige financiële middelen een maatschappelijk doel kreeg.

24uurs-MTB-race van Eschlikon (Zwitserland)

  • Foundation : Stichting Jabulani Kids Zimbabwe
  • Mission : solo zoveel mogelijk MTB-km's in 24uur
  • Sponsor : bedrag per gereden km
  • Refund : wat krijgen sponsors terug
  • Driver : Alex Wauben

Stichting Jabulani Kids Zimbabwe:

ondersteunt het King George VI Rehabilitation and Learning Centre in Bulawayo, Zimbabwe. Het Centrum heeft voor zijn voortbestaan, de opvang en revalidatie van de gehandicapte kinderen, en voor de realisatie van de vele plannen uw steun hard nodig!
Uw giften worden gebruikt voor o.a.:

  • basisbehoeften voor de kinderen zoals voedsel, medicijnen en kleding
  • loophulpmiddelen en rolstoelen voor de kinderen
  • aanstellen van een professionele fysiotherapeut

Solorijders kunnen in Europa aan een aantal ultra-evenementen deelnemen. De 24uursrace in Eschlikon op 14 augustus 2004 is met een historie van 14 jaar het topevenement in deze discipline. Gereden wordt op een parkoers van 9 km met 250 positieve hoogtemeters. Uiteindelijk worden er monsterafstanden tot 400km met 11.000 hoogtemeters afgelegd.
Een paar eurocent p/km per sponsor zou al geweldig zijn ! Het is prettig om het nuttige met het aangename te combineren. Het lijkt mij daarbij prachtig om voor de stichting zoveel mogelijk km's en dus geld bij elkaar te trappen. Tekent u ook in? info apenstaart jabulanikids.nl

Wat zit er voor u als sponsor in?

Voor uw naamsbekendheid wordt de lokale en landelijke pers benaderd. Na afloop wordt o.a. verslag uitgebracht op www.jabulanikids.nl.

Alex Wauben proefde in 2003 al aan een ultrabike–mtb–evenement door het volbrengen van de Salzkammergut Trophy. Een rit over 220km met 6.750 hoogtemeters. Hij kreeg hiervoor landelijke aandacht in o.a. het maandblad "Fiets" en via www.mtb–sport.nl.
Als werknemer bij het Militair Revalidatiecentrum te Doorn is hij graag grensverleggend bezig. Geheel in stijl met de lijfspreuk van het centrum: "Niets is onmogelijk voor hen die willen".

.


Ga naar navigatie