Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

OBS de Fontein collecteert voor Jabulani Kids

In 2004 zullen de leerlingen van OBS De Fontein in Krimpen a/d IJssel elke week collecteren voor stichting Jabulani Kids Zimbabwe. Begin dit jaar hebben de leerlingen een informatie-ochtend bijgewoond over het King George VI Centrum in Zimbabwe.
Eerst werd hun kennis over Afrika gepeild, vervolgens hebben ze bedacht of ze iemand in hun omgeving kennen die gehandicapt is. De meest uiteenlopende voorbeelden: van een oma die met een rollator loopt, tot een buurmeisje met een gebroken pols. Zo kende iedereen wel iemand.
En wat als je handen niet doen wat jij wilt en je toch graag tekenen of schrijven wilt? Ook daar wisten de leerlingen een antwoord op: een pen tussen je tenen stoppen of tussen je tanden! En zo gebeurde het...iedereen schoenen uit, sokken uit en je naam proberen te schrijven met je voeten. Nog knap lastig!
Als laatste werd een video vertoond over het leven van de kinderen van het King George VI Centrum. De leerlingen waren erg onder de indruk van de activiteiten van de kinderen in het Centrum in Zimbabwe. Want ondanks hun lichamelijke handicap kunnen de kinderen heel veel zelf, bijvoorbeeld tuinieren en koken.
We hopen dat de leerlingen van OBS De Fontein dit jaar veel geld ophalen voor Jabulani Kids Zimbabwe.

Het bestuur wenst hen veel succes!

.


Ga naar navigatie