Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Laatste nieuwsbrief

Nieuwsbrief Jabulani Kids Zimbabwe november 2015

 
In deze nieuwsbrief leest u welke activiteiten bestuursleden van Jabulani Kids Zimbabwe (JKZ) en vooral de kinderen en werknemers van het King George VI (KGVI) centrum in het afgelopen jaar hebben ondernomen. 

Gratis tot wel 80 euro doneren bij overstap naar nieuwe zorgverzekeraar

Lesmarathon op Gymnasium Haganum brengt ruim 3500 euro op

Dankzij Nature’s Cross 25 rolstoelen voor King George VI

Boeken kopen via YouBeDo.com = 10% voor Jabulanikids

Edith Denisse haalt 925 euro op met Nijmeegse Vierdaagse

 

Gratis tot wel 80 euro doneren bij overstap naar nieuwe zorgverzekeraar

Half november maken de meeste zorgverzekeraars hun premies voor 2016 bekend. Een moment waarop veel mensen overstappen. Via GoedeDoelShop.nl kun je niet alleen gratis doneren bij online shoppen, maar ook bij het overstappen van zorgverzekering. Met uw overstap doneert uw nieuwe zorgverzekeraar namelijk tussen € 16 en € 80 aan Jabulanikids Zimbabwe. De hoogte van het bedrag verschilt per verzekeraar.
Hoe werkt het?

  • Ga naar GoedeDoelShop.nl en klik op de rode "Log In"-knop.
  • Klik op "Ik ben nieuw" en creëer een account (wanneer u al een account heeft logt u in met gebruikersnaam en wachtwoord)
  • Kies bij "Goede doelen" stichting Jabulanikids en ga door naar "Shops".
  • Kies uw (nieuwe) zorgverzekeraar of vergelijkingssite (aan de linkerkant kunt u, onder ‘Categorieën’, kiezen voor ‘Zorgverzekering'?).

Na het shoppen ontvangt u een e-mail ter bevestiging van de webshop met de bevestiging van uw aankoop. Enkele dagen later ontvangt u een e-mail van Goededoelshop.nl met de hoogte van uw gratis donatie.

Lesmarathon op Gymnasium Haganum brengt ruim 3500 euro op

Op 2 oktober was het zover, ongeveer 50-60 leerlingen uit de klassen 5 en 6 van het Gymnasium Haganum volgden, nadat de rest van de school naar huis ging voor het weekend, extra lessen tot zaterdagochtend 8 uur. Deze lessen werden gesponsord door ouders, buren en vrienden. Naast de intensieve lessen was het ook een gezellige boel. Een van de activiteiten was een Skype call met een aantal kinderen van het KGVI centrum in Bulawayo. Er werd informatie gedeeld en er werden grappen gemaakt. Ook voor de leraren een geweldige klus. Les geven om 3 uur in de ochtend aan een groep vermoeide leerlingen is een enorme uitdaging. Maar het is gelukt om wakker te blijven. Met hulp van de school en de sponsors die cola, koffie, broodjes en beleg doneerden. Leraar Tim den Hollander had het allemaal goed gecoördineerd met een comité van ongeveer 10-15 leerlingen. Een volgende lesmarathon voor 2016 is al toegezegd en ondertussen maakt het Haganum zich op voor de Kerstactie, waarvan de opbrengst ook voor Jabulanikids zal zijn. Veel dank, geweldig om te zien hoe jonge mensen in Nederland (en hun leraren) zich inzetten voor hun leeftijdgenoten in Zimbabwe.

 

Dankzij Nature’s Cross 25 rolstoelen voor King George VI

Begin oktober werd voor de eerste keer de Nature's Cross georganiseerd. Een geweldig event waarbij geld ingezameld wordt voor het goede doel. Jabulanikids Zimbabwe  is supertrots dat zij als een van de goede doelen is gekozen! Het was een fantastische Cross met een groots resultaat. Tezamen is er met alle activiteiten bij elkaar zo’n 1650km gewandeld, gerend en gecrosst.  Hiermee is er een recordbedrag opgehaald, waarvan een deel voor de aanschaf van 25 rolstoelen voor Jabulanikids in Zimbabwe.
Met de sportieve activiteiten als basis, is deze dag uitgegroeid tot een Nature’s Pride feest waarbij er eigenlijk geen keuze is, je wilt er gewoon bij zijn.  Van springkussens en watervertier in de herfstzon, via borrel en buffet tot een spetterende finale die ook dit jaar weer langer doorging dan gepland. 

We vonden het fantastisch en bedanken iedereen, deelnemers, vrijwilligers en donateurs, die zich voor deze dag heeft ingespannen uit de grond van ons hart. De rolstoelen zijn zo nodig en dankzij jullie tomeloze inzet kunnen de kinderen zich weer verplaatsen in rolstoelen waarin ze goed en veilig zitten. 

Boeken kopen via YouBeDo.com = 10% voor Jabulanikids

Met de feestdagen voor de deur zullen er weer veel boeken worden gekocht. De online boekenwinkel YouBeDo.com doneert van elk aankoopbedrag 10% aan een gekozen goed doel. Op deze manier kunt u geld aan Jabulanikids doneren zonder dat het u geld kost!

U koopt bij YouBeDo dezelfde boeken voor dezelfde prijs en onder dezelfde voorwaarde als bij elke andere boekenaanbieder (buitenlandse boeken kunnen wel qua prijs variëren).

ga naar de webshop >>


Edith Denisse haalt 925 euro op met Nijmeegse Vierdaagse

Een mooi initiatief en een geweldige prestatie natuurlijk van Edith en haar groep medelopers. Het opgehaalde bedrag is een bijdrage voor de aanschaf van een auto voor het "outreach" therapie programma van het King George VI centrum. Kinderen uit de omgeving van Bulawayo worden in dit "outreach" programma thuis bezocht door therapeuten van King George VI centrum voor therapie in hun eigen omgeving.

Edith schrijft zelf over haar ervaring:
“Het Vierdaagse kruisje is binnen; vier maal 40 km gelopen! Deze vierde Vierdaagse is boven verwachting goed gegaan: geen blaren doordat mijn voeten professioneel waren ingetapet. Geen spierpijn door warme douche, een professionele massage van Hilda van der Stok op de rand van de stoep op dag 2 en natuurlijk een (te korte) nachtrust en een goed maal. Maar wie zegt dat het een makkie is: geloof het niet, het is taai.
De voeten worden moe en de korte nachten gaan tellen op dag drie en vier. Een misstap ligt op de loer, de coördinatie neemt af. We starten afwisselend om 06.00 u of heel vroeg: 05.00 u met altijd 25 minuten wachttijd om langs de start te komen. De lange rijen voor de toiletten onderweg (wachten kost de dames dagelijks 45 minuten staan!) waren een gruwel, ondanks alle moeite van de organisatie het snel en zo schoon mogelijk te laten verlopen. Maar we vonden onze weg. De organisatie van zo'n evenement is bewonderenswaardig.

De studenten die luid en dronken elke ochtend ons uitzwaaiden en een stukje meeliepen, werkten als een marsreep; even heel veel energie en dan weg... maar leuk.

Onderweg mooie kleine internationale ontmoetingen. Het lukt om nu en dan volop te genieten van de prachtige omgeving; de zon over het water bij Mook, de heuvels bij Groesbeek, het groene boerenlandschap rondom Cuijk nadat we de pontonbrug zijn overgestoken. De ontvangst in alle plaatsen; Bemmel, Wychen, Linden, maar vooral in Cuijk en Nijmegen was indrukwekkend, had soms kippenvel door de warmte heen. Onze gastvrouw kookte die dagen de sterren van de hemel: een 3-gangenmenu inclusief professionele appelnotencake voor onderweg.
Het blijft een bizar fenomeen om als weldenkend mens zomaar zo'n lange afstand te gaan lopen. Maar het is een evenement waar ik aan terugdenk met een grote glimlach.


Volg ons op facebook

Voor de laatste actuele updates kunt u ons volgen op facebook, like en deel.