Stichting Jabulani Kids Zimbabwe

Liyana Band

 

Liana band

Website Liyana Band

Voor de website van Liyana, de marimba band van het King George VI centrum, klik hier

Music by Prudence wint een OSCAR!!

De documentaire die gemaakt is over het leven van Prudence en de andere leden van de Liyana band (de schoolband van KGVI) heeft een Oscar gewonnen in de categorie Best Documentary Short. Oud-leerlinge Prudence heeft met een stem van goud, haar humor, doorzettingsvermogen, mentale kracht en muzikale kwaliteiten al heel veel kinderen op KGVI geholpen en geïnspireerd. Hopelijk kan ze door deze film de hele wereld inspireren.   De Liyana band is de oude schoolband van KGVI. Ondertussen hebben de leerlingen uit deze band de school verlaten en is er een nieuwe band opgericht, die in enthousiasme niet onderdoet voor de eerste. Een aantal ex-leerlingen uit de oude band werkt nu op het centrum als docent of als stafmedewerker. De nieuwe band timmert hard aan de weg om meer bekendheid te krijgen.

In 2006 trad de Liyana band op in Nederland

Met enkele leden van het bestuur hebben we onze opwachting gemaakt op Schiphol om de kinderen een warm welkom te geven, mét spandoek en rozen. Wat was het bij­zonder om de kinderen hier in Nederland te zien! Naast twee openbare optredens in Weesp en Amsterdam waar ze beide keren het volledige publiek aan het dansen kregen hadden de kinderen een druk schema met optredens op enkele scholen in Amsterdam. Gelukkig hebben we tussendoor nog wat tijd gehad om de kinderen mee op pad te nemen en ze iets van Amsterdam te laten zien. Helaas was het op 9 oktober alweer tijd om de kinderen uit te zwaaien op hun weg naar België.

Het is schitterend om te zien dat 'onze' kinderen van KGVI op school de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Dat ze ondanks hun lichamelijke beperkingen en beperkte financiële mogelijk­heden dergelijke kansen krijgen (en zo zelfs iets van de wereld zien) is de verdienste van KGVI, en daarmee voor een deel de verdienste van donateurs zoals u die zorgen dat KGVI blijft bestaan!

 

Bekijk de volledige video's van het bezoek van de Liana band aan Nederland:

 

Ga naar navigatie